Skip to main content

Specialistundersköterska

i kvalificerad sjukvård med inriktning psykiatri

En utbildning för dig som är undersköterska och vill specialisera dig inom kvalificerad sjukvård med inriktning psykiatri.

Utbildningsort

Platsbunden, Falkenberg

Utbildningslängd

2 år

Poäng

230 yrkeshögskolepoäng

Utbildningsstart

Oktober-November 2024

Utbildningstakt

Halvfart, 50 %

Utbildningsplatser

20

Om utbildningen

I takt med att hälso- och sjukvården blir alltmer specialiserad ökar behovet av vidareutbildade undersköterskor. En specialistundersköterska inom kvalificerad sjukvård kan arbeta inom hälso- och sjukvård i privat, regional eller kommunal regi.

Som specialistundersköterska har du en fördjupad kunskap inom personliga omvårdnadsinsatser, vårdplanering, läkemedelshantering, handledning och palliativ vård. Du har kompetens att identifiera och särskilja psykiska sjukdomar och planera för en individanpassad vård och omsorg. Du arbetar med administrativa delar såsom dokumentation och uppföljning genom att rapportera om tillbud och hälsotillstånd.

Välfärdsteknik, digitala tjänster och andra hjälpmedel som underlättar arbetet med vård och omsorg för patienter, vårdare och anhöriga är också viktiga delar i en specialistundersköterskas uppdrag.

Intresseanmälan

Intresseanmälan mejlas till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Ansökan till utbildningen öppnar under tidig höst 2024. Om du gör en intresseanmälan meddelar vi dig när det blir dags att söka. Du har även möjlighet att få vägledning för att se om det är något du behöver komplettera med inför dina studier. 

Förkunskap

Det krävs lägst betyg E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper:

  • Medicin 1
  • Psykologi 1
  • Svenska 1 eller Svenska som andraspråk 1
  • Omsorgsarbete 2

Behörighet

Utbildningen förutsätter utöver teoretiska och praktiska kunskaper motsvarande vård- och omsorgsprogrammet, även minst 1 års yrkeserfarenhet som utbildad undersköterska på del eller heltid.

20-procentsregeln kan komma att tillämpas, d.v.s. även om samtliga behörighetskrav inte uppfylls finns möjlighet att anta sökande till utbildningen.